Tips voor een snellere internetverbinding

We hebben het allemaal weleens. De wifi werkt niet meer goed en dit kan door verschillende redenen komen. Dit maakt het niet minder vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jouw internetverbinding thuis sneller kan maken! Wij geven hieronder een paar tips.

De router

Veel mensen die hun router al wat jaren geleden hebben gekocht lopen tegen limieten aan. Trage processoren, oude (incomplete) protocollen; het heeft bijvoorbeeld erg lang geduurd voordat de 802.11n-standaard echt af was maar dat hield de fabrikanten niet tegen om toch routers uit te brengen gebaseerd op de 802.11n-draft-standaard. Lang niet alle routers hebben, toen de standaard af was, de update gehad naar 802.11n. Denk dus even na wanneer je jouw router hebt aangeschaft en of hij al aan vernieuwing toe is!

Frequentie beperken

Als het niet mogelijk is naar een andere frequentie over te stappen of om een netwerkkanaal te kiezen, kan het de moeite waard zijn om de frequentie te beperken. Stel de router in om het signaal met intervallen van 20 MHz te verzenden. Hierdoor daalt de bandbreedte, maar behoud je signaalsterkte en heb je minder last van een haperende verbinding.

VPN

Wat ook soms kan helpen is om en VPN service aan te schaffen in huis. Het is namelijk belangrijk dat iedereen, nu we met z’n allen thuiszitten, veilig kan internetten. Dit kan soms de snelheid iets vertragen, maar je bent wel goed beveiligd! Express VPN is getest als een van de snelste VPN services! Voor meer informatie kan je kijken op de website van good vpn service.