Leer omgaan met AutoCad

Autocad basiscursus

Heb je nog geen ervaring met AutoCad maar wil je er wel mee leren werken, dan is een Autocad  basiscursus precies voor jou bedoeld. Hierbij leer je wat het programma inhoudt, en leer je hoe je gestructureerd een tekening op kunt zetten. De nadruk bij de de basiscursus ligt op het tekenen, en dan wel de praktische kant ervan. Natuurlijk moet je wel weten wat de instellingen betekenen, en wat je ermee kunt doen. Nadat deze allemaal zijn doorgenomen, wordt er begonnen met de echte praktijk van het programma. Er wordt geleerd hoe je onder andere cirkels, rechthoeken, bogen, driehoeken en lijnen kunt tekenen. Dit zijn de basiselementen die je nodig hebt om een mooie tekening te kunnen maken.

Autocad basiscursus

Objecten moeten vorm worden gegeven en wanneer deze niet goed zijn, moet je deze natuurlijk kunnen verwijderen. Ook het draaien van bepaalde elementen, spiegelen en het verplaatsen komt aan bod, wil je extra informatie weergeven voor de gebruiker dan zijn er tabellen nodig waar je gebruik van kunt maken. Op deze manier krijg je een overzichtelijke tekening met de informatie die je nodig hebt. Om een tekening duidelijk te kunnen maken is het gebruik van lagen erin noodzakelijk, je krijgt zo een goed en duidelijk beeld van de tekening en de objecten. Oppervlakken moet soms worden gearceerd, om duidelijk te maken wat het precies is.

Wat betekent AutoCad eigenlijk?

Wanneer je een Autocad basiscursus doet, wil je natuurlijk wel een beetje weten waar het programma vandaan komt en wat de bedoeling ermee was. Oorspronkelijk was het programma ontwikkeld voor de Amerikaanse ministeries zodat ze daar aan zouden voldoen. In 1982 is het op de markt gebracht, en sindsdien kunnen bedrijven er ook gebruik van maken om technische tekeningen mee te maken. In de afgelopen jaren is het programma wel aangepast, zijn er veranderingen en updates toegepast zodat je nog meer mogelijkheden met het programma hebt. Tekeningen voor verschillende bedrijven moeten van hoog niveau zijn, iets wat je kunt bereiken met Autocad. De afgelopen jaren zijn er wel andere programma bijgekomen waar je ook mee kunt tekenen, toch is AutoCad een bekend en veelgebruikt tekenprogramma gebleven wat er populair is bij technische bedrijven.

In verschillende technische vakgebieden wordt het programma gebruikt, architecten en bouwkundigen maken veel gebruik van AutoCad. Ook in wereld van het landmeten is het een populair programma, in de werktuigbouwkunde wordt het vooral gebruikt voor het tekenen van staalconstructies, puien en andere statische objecten. Er is ook een lichtere uitvoering van het programma, AutoCad light waar minder 3D ondersteuning bij aanwezig is. Heb je een Autocad basiscursus gehad, is het altijd leuk om nog een vervolgcursus te doen om nog beter en meer rendement uit het programma te halen. Hoe beter je het programma beheerst, hoe complexere tekeningen je kunt maken in verschillende vakgebieden. Stap voor stap wordt de basis geleerd waarbij je steeds wat meer leert, tot je met het programma volwaardige tekeningen kunt maken en deze ook duidelijk maakt met bepaalde extra elementen die je nodig kunt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *