Alles over linkbuilding

linkbuilding

Zoals sommige misschien al wel zullen weten wordt linkbuilding steeds populairder, al helemaal tijdens corona. Maar wat is het precies? En waar wordt het voor gebruikt? Daar wil je ik vandaag met alle liefde iets meer over gaan vertellen. Wanneer jij een ondernemer bent is het namelijk onwijs handig om te weten wat het is en waarvoor jij het kan gaan gebruiken. Je wilt natuurlijk wel met de tijd mee blijven gaan. Anders kan jouw onderneming snel ten onder gaan en dit wil je natuurlijk voorkomen. Ik hoop dat jij na het lezen van deze tekst een stuk meer te weten bent gekomen over het onderwerp. 

Wat is het precies?

Ik zal je nu even in het kort uitleggen wat het precies is. In het kort gezegd is linkbuilding het actief vergaren van relatieve links van andere websites naar jouw website. Dit is een methode die wordt ingezet om hogere posities op belangrijke zoekwoorden in zoekmachines als Google te verkrijgen. Deze hogere posities leiden tot meer verkeer naar jouw website, dit is natuurlijk precies wat jij nodig hebt. Hoe hoger de autoriteit van de website waar je een link scoort hoe meer waarde deze link uiteindelijk doorgeeft aan jouw website. Een aantal van de sterkste links die je kunt scoren zijn linkt vanaf bijvoorbeeld nieuwswebsites of goed bezochte blogs. Een bedrijf dat jou uitstekend kan helpen bij het bemachtigen van een hogere positie in Google is Online Assistants. Als je meer wilt weten raad ik je aan om eens de website te bezoeken, onlineassitants.nl 

Wat is een linkprofiel?

Ieder binnenkomende link, ook wel een backlink genoemd, kun je zien als een stem voor jouw website. Dat klinkt misschien gek, maar hoe meer stemmen je hebt hoe populairder zoekmachines jouw website achten. Dit is natuurlijk precies wat je wilt bereiken met behulp van linkbuilding. Google ziet natuurlijk wel graag relevante stemmen. Niet iedere stem weegt dan ook even zwaar. Een linkt van een belangrijke nieuwssite weegt volgens Google een stuk zwaarder dan die van een lokale handbalvereniging. De link van de nieuwssite is dan ook een stuk lastiger om te bemachtigen. Als je veel relevantie stemmen krijgt, ziet Google jouw website als relevant en waardevol. Als jij dit wilt bereiken raad ik je aan om een contact op te nemen met Online Assistants, meer informatie vind je op onlineassistants.nl.

De autoriteit bepalen

Er zijn natuurlijk verschillende methoden om de autoriteit van je website te meten. In het verleden gaf Google de Pagerank een schaal van 1 tot 10. Had je een 10 dan had je website natuurlijk een zeer hoge autoriteit voor de zoekmachines, dit is dan ook wat je wilde. Helaas geeft Google tegenwoordig geen Pagerank meer. Nu geeft het MOZ iedere website een bepaalde domein autoriteit mee, deze is bepaald aan de hand van de hoeveelheid links naar je website leiden en de kwaliteit van deze links. In de meeste gevallen is het hoe meer links hoe beter. Dit is dan ook de kern van linkbuilding. Interesse? onlineasistants.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *